מרגרינה – בריא או לא ?

מרגרינה

מרגרינה – בריא או לא?

הי לכולם

כמו שאני מספרת תמיד,
אני פותחת הרבה מקררים
ולצערי כמעט בכל מקרר אני מוצאת עדיין

מרגרינה

מרגרינה 2

מבחינתי זה מוצר מיותר בכל בית

ואסביר יותר –

מרגרינה היא שומן צמחי מוקשה. מקור שמה של המרגרינה היא המילה היוונית “margaron” שמשמעותה פנינה וזאת נוכח צורתם של המשקעים הכדוריים של חומצת שומן במרגרינה. המרגרינה הומצאה על ידי הכימאי הצרפתי היפוליט מורי, שנענה לאתגר שהציב נפוליאון השלישי – למצוא תחליף זול וזמין לחמאה.

המרגרינה היא שומן צמחי מעובד
רוב השמנים הצמחיים הינם נוזלים,
כדי להפוך אותם למוקשים וגושיים
צריך להעביר את השומן  תהליך של חימצון בטמפרטורות גבוהות
שמגיעות גם ל 120 מעלות צלסיוס ובכך החומצות בתוך השמנים
נהפכים להיות חומצות רוויות מהסוג שאתם מכירים כשומן טרנס

זוהי בעצם תולדה של  עיבוד כימי כבד
שכולל הזרמת חמצן תחת לחץ
ובמשך שעות

התוצאה היא מוצר שומני!

כן אפשר לימרוח אותו על פרוסת לחם
אך הוא אינו טבעי כלל
ומאוד לא בריא

עצתי-הוציאו לגמרי מרגרינה מהתפריט

עברו למרוח את פרוסות הלחם
עם טיפות של שמן זית

אכילת מרגרינה עשויה להזיק לבריאות ולגרום לתופעות הבאות:
* מעלה ל-פי 3 סכנה למחלות לב.
* מעלה את רמת הכולסטרול הרע (LDL).
* מפחיתה את הכולסטרול הטוב (HDL).
* מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן.
* מורידה את איכות חלב אם.
* מחלישה את המערכת החיסונית.
* מפחיתה את תגובת האינסולין.

על החמאה אדבר בהזדמנות אחרת 🙂
אך גם אותה אל תמהרו ליקנות

והנה קבלתם ממני עוד טיפ לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

ובנתיים, המשך סופשבוע נעים וחמים לכולנו

 

ממני אורנה

מאמנת אישית וקבוצתית
לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

לחצו כאן לרישום ל 6 מפגשים של אימון אישי

לחצו כאן לרישום ל 12 מפגשים של אימון אישי

לחצו כאן לרישום לקורס אינטרנטי לתזונה נכונה ודיאטה אונליין

כתיבת תגובה