תרד – הרבה סגולות נהדרות

תרדלתרד – הרבה סגולות

אם אתם בתהליך ירידה במשקל אני מאוד ממליצה על אכילת התרד!!
אם אתם בתהליך של אורח חיים בריא ו/או ניקוי הגוף – ממליצה מאוד.

התרד נחשב גם הוא כסופר פוד

  • עשיר בויטמינים ומינרלים
  • דל קלוריות
  • מכיל הרבה ברזל
  • עוזר לדלקות
  • מחזק מערכת עיכול
  • מכיל הרבה סיבים תזונתיים
  • מכיל כלורופיל

חוקרים מיפאן בדקו גליקונוטריינטים המצויים בתרד וגילו שהם מספקים הגנה ל-DNA, ומאטים שגשוג של תאים סרטניים.

תרד מגן גם על הראיה. לוטאין וזיאקסנטין  המצויים בתרד מגינים על המקולה שבעין. פגיעה במקולה  גורמת לניוון מקולרי גילי שסופו עיוורון גמור או חלקי.  לוטאין מגן גם בפני קטרקט.

תרד הוא גם ספק טוב של ברזל הדרוש לייצור המוגלובין בגוף. תרד מכיל גם ויטמינים מקבוצת B, את החומצה האמינית טריפטופן וגם חומצות שומן אומגה 3.

אז אם אתם רוצים להיות חזקים ובריאים (כמו פופאי)  – תאכלו תרד 🙂

מתכון למרק תרד

5 כוסות תרד קצוצים או מדליונים
2 עלי דפנה
1 מקל קינמון קטן
1 בצל קצוץ
4 שיני שום
סמ ג’ינגר טרי
2 כפות קמח עדשים
חצי כפית כמון טחון
3 כוסות מים
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור

מחממים שמן
מוסיפים עלי דפנה מקל קינמון ומטגנים
מוסיפים בצל קצוץ
מוסיפים שום וג’נג’ר
לערבב היטב
להוסיף קמח עדשים
לערבב שלא יהיו גושים
להוסיף מים ולהביא לרתיחה

להוסיף את התרד
להוסיף מלח
לתת להתבשל על אש נמוכה
כשמגיע לרתיחה להוריד מהאש ולצנן
להוציא עלי דפנה וקינמון
ולהעביר את המרק לבלנדר ולהפעיל עד קבלת מירקם חלק
בהגשה אפשר לפזר למעלה גבינה מגורדת

בתאבון ותהנו

ממני אורנה בר-עוז
המאמנת שלכם לתזונה נכונה
ואורח חיים בריא

לתאום פגישה אישית צרו קשר ולחצו כאן
או בטלפון 0546398650

כתיבת תגובה