No products in the cart.

מאמרים וטיפים של אורניר לתזונה נכונה

בריאות הילדים לקראת הקיץ

Kids-Summer

לקראת הקיץ, כיצד נוכל לוודא שהילדיות יהיו פעילים וישמרו גם על תזונה נכונה?

חטיפים בריאים ותזונה נכונה לקיץ

לרוב, הילדים שלנו פעילים יותר בחופשת הקיץ ובמקביל חשופים לטמפרטורות חמות מאוד. בשל הפעילות המוגברת הם יצטרכו לשמור על רמות האנרגיה ולא להגיע למצבי רעב שיגרום להם להשתוקק למזונות לא בריאים. הם יצטרכו חטיפים בריאים ומזינים. לכן, חשוב שתספקו לילדים שלכם.

היום ישנן כל כך הרבה אפשרויות היום לחטיפים בריאים יותר המכילים כמות נמוכה של סוכר מוסף וחלבון. הנה כמה מהחטיפים האהובים והמומלצים עלי:

  • פירות עשירים במים דוגמת מלון ופירות יער עם גבינה.
  • גביע יוגורט.
  • חטיפי חלבון המכילים אגוזים, פירות, זרעים ומעט סוכר מוסף.
  • חומוס עם מקלות גזר.

פירות טבעיים עתירי מיםפירות טעימים

הקפידו על שתייה מרובה

כאשר הטמפרטורות עולות, חשוב להקפיד גם על שתייה מספקת. שתיית מים היא מצוינת, אבל מעט טעם עשוי לעודד את הילדים שלכם לשתות יותר. תוכלו להוסיף כמה חתיכות פירות טריים לבקבוק מים כדי להעשיר אותו בטעם, לדוגמא – תפוח, תות, מלון, ענבים.

תוכלו גם להוסיף מעט מיץ פירות למים רגילים או מוגזים כדי להכין משקה מרענן. עדיף להימנע משתייה מרובה של מיצי פירות, העשירים מאוד בסוכר ובקלוריות.

מומלץ להכין שלגוני פירות עם מיץ פירות מדולל. ואל תשכחו פירות עשירים במים כמו מלון: הם מכילים יותר מ-90% מים ויכולים באמת להרוות בנוזלים ובאשלגן שמתנדפים בזיעה.

שמירה על בטיחות המזון

החיידקים במזון שעלולים לגרום לכם לחלות מתרבים במהירות בטמפרטורת החדר – ואפילו מהר יותר כאשר מד המעלות מטפס. שמירה על מזון קר מדכא את התרבות החיידקים ובישול משמיד אותם, לכן הכלל הבסיסי ביותר הוא לשמור על מזון חם כשהוא חם, ועל מזון קר כשהוא קר. כשמדובר בשאריות, ישנה דרך פשוטה לזכור את הנחיות אחסון המזון: שעתיים, חמישה ס"מ וארבעה ימים – המספרים יוצרים את הנוסחה "2-5-4":

  • כלל שעתיים – פרק הזמן בו מזון יכול להישאר בבטחה בטמפרטורת החדר לאחר שהוצאתם אותו מהתנור/גריל-או, במקרה של מזון קר, כמה זמן המזון יכול להישאר בבטחה מחוץ למקרר או למיכל צינון.
  • כלל 5 ס"מ  – אומר שיש לאחסן שאריות מזון במיכלים שעומקם אינו עולה על 5 סנטימטרים, כך שיוכלו להתקרר במהירות ובאופן אחיד. אם המיכלים עמוקים מדי, למזון הנמצא במרכז הכלי יידרש זמן רב מדי להתקרר.
  • כלל ארבע ימים – אומר כי עליכם להשתמש בשאריות המזון המצוננות בתוך ארבעה ימים; אחרת, יש לזרוק אותן. אבל שאריות הן בדרך כלל טעימות, לכן רוב הסיכויים שהן ייעלמו עוד קודם לכן.

אשמח לסייע לכם בטיפים נוספים לתזונה נכונה ואורח חיים בריא.

הרשמו לקבלת הטיפים באתר  בדף צור קשר או צרו קשר בווטסאפ בלינק הבא

 

 

 

תזונה נכונה לקיץ Summer1

חלבונים – מהם ומה חשיבותם

חלבונים – מהם ומה חשיבותם לתזונה נכונה

החלבונים הם תרכובות אורגניות טבעיות, המכונים גם פרוטאינים, והם אלו המרכיבים את גופינו.

החלבונים מחולקים לשני סוגים, אלו שמקורם בחי ואלו שמקורם בצומח.
החלבונים שמקורם מן החי מכילים את כל החומצות האמיניות (חומצה אמינית הינה יחידת חלבון הנוצרת מפירוק החלבון במעיים בתהליך עיכול), הדרושות לגוף מבחינת מבנם, כמותם ואיכותם.

חלבונים - חיוניים לגוף ולבניית התאים

חלבונים מהחי ומהצומח

החלבונים השונים נבדלים זה מזה בכמות, מספר , סדר והיחס בחומצות האמינו המרכיבים אותם. בגוף צריכות להיות כ-24 חומצות אמינו, כש- 8 מהן, אין הגוף יכול ליצרן בעצמו ולכן עלינו לקבלם מהמזון.

לפי דיווחים מהמועצה הלאומית למזון בארה"ב FDA, זקוק כל אדם ל-0.9 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף, או גרם אחד חלבון לכל ק"ג משקל גוף. לדוגמא – אדם שמשקלו 80 ק"ג יצטרך לאכול 80 גרם חלבון ביום, ילדים בתהליך גדילה, נשים מניקות ואנשים הנמצאים בשלבי מחלה או החלמה או אלו הסובלים מחוסר דם, זקוקים לתפריט הכולל כמות מוגדלת של חלבון.

נשים הרות במחצית השניה של הריונן צריכות לספק מזון מדמן ועליהן גם חלה החובה לקבל אספקה נוספת של חלבון עד לכמות הכוללת של 100 – 85 גרם של חלבון ליום. כמות זו אמורים לקבל גם מתבגרים ומתבגרות בגילאי 13-20 שנים.

אנשים המאמצים לעצמם דיאטות חמורות במאמץ בלתי נלאה להוריד משקל עודף, במהירות הבזק, נמנעים מלאכול בתפריטם באופן קיצוני חלבונים בכמות מספקת וזאת כאשר עליהם להקפיד על אספקה נאותה של חלבון ובכמויות מוגדלות דווקא הדיאטה שלהם, וזה על מנת לאפשר לגוף להתמודד ולעמוד בלחצים והמתח הקיימים בעת קיום דיאטות כאלה. אנשים קשישים חייבים אף הם להיזהר שלא לקצץ בכלל את מנת החלבון היומי שלהם, היות ותהליכי הבניה של רקמות הגוף מתקיימים לאורך כל החיים. לאנשים בדיאטה מומלץ לאכול 1.2 – 1.3 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. לדוגמא אדם שמשקלו 80 ק"ג צריך לאכול כ 100 גרם חלבון ביום.

לספורטאים, ואנשים שבונים את מסת השריר שלהם, מומלץ 1.4 – 1.6 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף.

לחלבונים תפקיד חשוב ביותר ביצירת נוגדני מערכת החיסון ואנזימים שונים בגוף האחראיים לכל הפעולות הביוכימיות בגוף, על כן אספקת החלבון על בסיס יומיומי הינה הכרחית, השילוב הנכון בין החלבונים מן החי והחלבונים מן הצומח יבטיח מהם אספקה מושלמת ובאיכות תזונתית גבוהה.

לכל גרם חלבון יש 4 קלוריות. אם הגוף לא יקבל מספיק קלוריות מפחמימות ומשומנים הוא ישתמש בחלבונים על מנת להפיק אנרגיה, מצב זה אסור שיקרה היות והגוף אינו אוגר חלבון, וכך הכבד "ייקח" באופן אוטומטי חלבון וירחיק ממנו את החנקן, כששאר החלבון ינוצל ויאגר כשומן. מכאן שעודף חלבונים עשוי לגרום להצטברות של שומן יתר וזאת כאשר נמנעים מצריכת יתר של שומנים בתפריט.

המקורות הנפוצים ביותר של חלבון מן הצומח:

פולי סויה מיובשים, זרעי דלעת וזרעי קישוא, נבט חיטה, בוטנים, עשב ים אדום, עדשים מיובשות, פולי שעועית יבשים מכל הסוגים, אפונה יבשה, זרעי חמניות, חומוס, שקדים, זרעי שומשום, אורז פראי ומלא, בורגול, דוחן, אורז חום, אגוזים ועוד.

חלבונים מהצומח - קטניות וסויה

חלבונים מהצומח

המקורות של החלבונים מן החי:

בשר אדום רזה, בשר הודו, עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב וגבינות.

היוגורט הינו מזון חלבוני מעולה ואפשר להתייחס אליו כתחליף לבשר. כמו כן גם ביצים הינם תחליף לבשר כך שאפשר לאכול 1-2 ביצים ליום במקום מנת בשר (מומלץ לאכול בעיקר את החלק הלבן של הביצה שהינו החלבון).

חלבונים רצוי לאכול עם ירקות חיים ו-או מבושלים המכילים ויטמין C העוזרים לעיכולם ולספיגת הברזל ורכיבי תזונה נוספים וחשובים.

חלבונים מהחי

חלבונים מהחי

חוסר בחלבון – התופעות

חוסר בחלבון יגרום לשיבוש באספקת חומצות האמינו החשובות וההכרחיות לבניית הגוף ולקיום תקין של כל פעולותיו, עובדה זו תתבטא בחולשה גופנית, נשירת שיער, ציפורניים שבירות וחלשות ומחלות שונות של חסר חלבון. כמו כן עלול להיגרם שיבוש בעמידות המוח להתמודד עם המתחים הרגשיים והשכליים של העידן המודרני.

חלבונים מן הצומח- חלבון הסויה- טוב או רע?

ערכים תזונתיים

הסויה היא מקור לחלבון מלא (כלומר, מכיל מספר רב של חומצות אמינו חיוניות) וזו הסיבה שממליצים לצמחונים ולטבעונים לצרוך סויה.

פולי הסויה מכילים חלבון 40% (מהמשקל היבש), שמן 20%, וסיבים תזונתיים מסיסים במים כמות גדולה יחסית (20%). בגלל כמות החלבון הגבוהה האצורה בו משמשת הסויה כתחליף לחלבון מן החי, למעשה זו כמות החלבון הגבוהה ביותר מבכל יבול אחר.

יתרונות בריאותיים

הסויה מכילה כמות ניכרת של לציטין, שהינו מרכיב חיוני לניקוי מערכת כלי הדם, מסייע באיזון כולסטרול ובמניעת טרשת עורקים. הלציטין חשוב לעיכול שומנים ולהרזיה.

מכיל ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול, לכן מסייע לשיפור הזיכרון והעברת מסרים במערכת העצבים.

חלבון סויה מכיל גם ספונינים. הוכח כי רכיב זה הנו בעל השפעה חזקה בתחומים הבאים: מניעת מחלות סרטן, הפחתת רמות גבוהות של כולסטרול, מניעת מחלות לב.

הפיטואסטרוגן המצוי בפולי סויה הוא בעל השפעה על מערכת ההורמונאלית הנשית. מסייע להסדרת המחזור, להקלה על תופעות גיל המעבר ולמניעת דלדול עצם (אוסטיאופורוזיס). כמו כן, יש הטוענים שיש לו פעילות אנטי-סרטנית, במיוחד בסרטן השד, מעי הגס, פרוסטאטה וכו'. יחד עם מרכיבים נוספים, מפחית כולסטרול ומעכב את התהליכים התורמים להסתיידות העורקים. לכן חשוב לצרוך 25 גרם חלבון סויה גם לטיפול במחלות לב, כלי דם וטרשת עורקים. (לפי הצהרת ה- FDA)

סכנות

ישנם חוקרים המעריכים כי צריכה מופרזת של סויה ומוצריה עלולה לשבש את מאזן הורמוני המין בבני אדם, שכן היא מכילה פיטואסטרוגן — נגזרת הדומה בפעילותה לאסטרוגן. משרד הבריאות יצא לאחרונה בהצהרה הממליצה להגביל צריכת סויה ל-3 פעמים בשבוע לילדים עד גיל 18.

חשוב לציין כי קיימים מוצרי סויה שאינם מכילים אסטרוגנים, אלה מאופיינים ברמת החלבון של 70% ועד 90% חלבון (חלבון סויה מרוכז ומבודד בהתאם), במוצרים אלה בוצע מיצוי של האסטרוגן. בחלבונים אלה משתמשים להכנת תחליף-חלב לתינוקות ולתחליפי-בשר.

סיכום

לסיכום, חלבונים, הם אבני הבניין הבסיסיות של הגוף האנושי, הם עשויים מחומצות
אמינו ומסייעים לבניית השרירים, הדם, העור, השיער והצפורניים.

חשוב מאוד להכניס לגופנו חלבונים מסוגים שונים ושילוב של חלבון מהחי וחלבון מהצומח.

הצמחונים צריכים לוודא שהם מקבלים חלבון מלא שהגוף שלהם זקוק לו. אפשר לעשות זאת באמצעות שילוב מזונות משתי קבוצות מזון או יותר:

• דגנים: שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה
• קטניות: גריסי פנינה, שעועית, עדשים
• ירקות: עלים ירוקים, ברוקלי, אפונה, שעועית
• זרעונים ואגוזים: זרעוני שומשום, חמניות, בוטנים, אגוזי מלך, אגוזי קשיו ואגוזים אחרים
• אורז, פסטה, מוצרי סויה

לחצו כאן לחלבון דל קלוריות המשלב חי וצומח (מי גבינה וסויה מבודדת ולאחר מיצוי)

לחטיפי חלבון בטעם וניל שקדים

לחטיפי חלבון בטעם לימון

לחטיפי חלבון בטעם שוקולד בוטנים

Tags: , , , , , , , ,

חיטה יופי ועור פנים

חיטה יופי ועור פנים

הי לכולם,

קשה לוותר על פחמימות, את זה אנחנו כבר שמענו הרבה פעמים….

החיטה, ובייחוד הקמח הלבן, משפיעה על הרבה אברים בגוף ובין היתר משפיעה מאוד גם על עור הפנים!

עור פנים יפה עם תזונה נכונה

העור הוא איבר פעיל למרות שזה לא ניראה כך.

העור מיתמודד יום יום עם מהלומות, מכות, שינויי מזג אוויר, זיעה, התחמצנות ועוד…

כל רופא וקוסמטיקאית, וכל תזונאי יוכל להגיד לכם שעור הפנים משקף את הבריאות ואת מצב התזונה של האדם.

החיטה עצמה מסוגלת להביא להזדקנות העור

אכילת חיטה שווה לאכילת סוכר אותו הדבר

ולכן כשאנחנו אוכלים הרבה חיטה, ובייחוד קמח לבן, עור הפנים מאבד מהגמישות שלו ולכן תאי העור מזדקנים מהר יותר!

כשאוכלים הרבה חיטה ומעלים את רמת הסוכר בדם, נוצרות מחלות נוספות בגוף,

ובכלל כשרמת הסוכר בדם עולה אנחנו מקרבים עצמינו למחלה הבאה …..

הטיפים שלי

  • לצרוך רק פחמימה מלאה
    מומלץ לאכול פחמימות מלאות ומורכבות – דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, זרעים ואגוזים
  • לאכול בכמות הנכונה
    מומלץ לאכול 3-5 גרם פחמימה ביום לכל ק"ג משקל. ספורטאים לאחר מאמץ יכולים גם 10-12 גרם לק"ג.
  • לאכול הרבה ירקות ומעט פירות
    ירקות מכילים ויטמינים, מינרלים והרבה נוטריאנטים שהגוף צריך.
    מומלץ להשתמש בתוסף תזונה מולטי ויטמין המכיל ויטמינים ומינרלים
  • לטפל בעור הפנים עם מוצרי טיפוח
    מומלץ לטפל בעור הפנים עם סדרת מוצרי ה SKIN שהוכח מדעית שנותנת תוצאות תוך 7 ימים

אשמח לקבל מכם תגובות פה ולייק ברשתות החברתיות.

בברכה יום טוב ושבוע טוב

 

אורנה,

המאמנת שלכם לתזונה נכונה ואורח חיים בריא
אורניר לתזונה נכונה
Ornir Wellness

חיטה ולחם

חיטה ולחם

Tags: , , , , , ,

פחות סוכר בעוגות ודברי מאפה

פחות סוכר בעוגות ודברי מאפה

הי לכולם

כשאנחנו אוכלים תזונה נכונה ומבוקרת

מותר בהחלט מידי פעם לאכול פרוסת עוגה

לא חייבים קצפת :)

יש היום הרבה מירשמים לעוגות מקמח מלא קמח כוסמין ועוד…

העניין בנושא העוגות זה הפחתת כמות הסוכר

אנחנו צריכים ללמד את עצמנו ואת החך לטעם הלא מאוד מתוק!

כלומר, להתחיל להפחית כמויות סוכר עד לפחות מחצי ממה שאנחנו רגילים ובהמשך הזמן ללמוד לאכול ללא סוכר.

עוגות שיש בהם קצת סוכר חום, או קצת תמרים, או צימוקים, או גזר, או רסק תפוחי עץ, משם אנחנו יכולים לקבל את הטעם המתוק, וזה בהחלט מספיק! צריך לתת לזמן לעשות את שלו בהחלטה ולתת לגוף להתרגל.

ויותר מזה, לא להתנצל לפני המשפחה והאורחים שהעוגה לא מתוקה. אם אנחנו לא מפנים תשומת לב, כולם נהנים מעצם האכילה ומעצם זה שזו עוגה עם מרכיבים טעימים ובריאים אחרים.

לפני חנוכה, מאפים ללא סוכר

אנחנו לפני חנוכה. לפניינו תקופה של הרבה מאפים שאדבר עליהם בהמשך. כל מתכון שאתם לוקחים ליד, הפחיתו את כמות הסוכר לחצי או לשליש, חוץ מכם אף אחד לא ידע ותמיד יהייה טעים :)

מאחלת לכולנו שבוע רגוע ושקט בכל חזיתות חיינו

ואני תמיד כאן

לייעוץ להכוונה לתמיכה לפגישה אישית

לעזור לכם לשנות את הרגלי התזונה

המאמנת שלכם לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

אורנה בר-עוז
אורניר לתזונה נכונה

www.herbal-ornir.co.il

כל הזכויות שמורות

Tags: , , ,

אינטלגנציה רגשית באכילה

הי לכולם, בפוסט הזה אדבר על אינטלגנציה רגשית באכילה.

מתוסכלים ? זללתם? בעיקר בסוף שבוע?..

האם יש לכם כלים לתובנה שזה רגעי ואפשרי במידי לחזור למסלול ולא קרה כלום?

ישנם הרבה אנשים שאוכלים יותר מידי, ועוד יותר הרבה אנשים שמגיעים למצב של עודף  משקל, ואפילו עודף משקל קיצוני. אצל הזללנים הכפייתיים, האכילה מורגשת כבלתי נשלטת, ולעיתים אף בלתי רצונית. האדם חש במתח, לחץ או חרדה גדולה ומצוקה פנימית, והדרך היחידה שמצליחה להשקיט, ולו לרגע, את המתח הגדול הזה היא האכילה.

מי מאיתנו לא נתקל בשינויים במצבי הרוח ,כתוצאה מגורמים שונים שמשפעים על חיינו. לעיתים גורמים אלו עלולים להשפיע עלינו לאורך זמן כגון: דיכאון, פיטורים, גירושים, דיכאון אחרי לידה, אובדן של אדם קרוב ועוד. וכמובן ישנם שינויים אשר מתרחשים ללא כל סיבה ויש לנו התמודדות יום יומית איתם.

מצבי הרוח והתחושות שלנו זוהי תוצאה של המערכת הכימית-חשמלית במערכת העצבים. המזון שאנו אוכלים מספק את הרכיבים השונים המאפשרים למח לגרום לנו למצבי רוח בהתאם למצב בו אנו נמצאים.

אנשים שיודעים להתמודד עם רגשות ומצבי רוח, יודעים להתמודד עם זלילה מיותרת מידי פעם בחיים

תשאלו עצמכם:

  • האם אתם מכירים את דרך החשיבה שלכם ?
    כלומר האם ניכנסים למרה שחורה ? או האם מבינים עניין וממשיכים הלאה …
  • האם אתם מסוגלים לחשוב לפני הפעולה ?
    לפני הכנסת הביס לפה יש 2 שניות של חרטה תנסו זאת …..צריך להתאמן וזה לא קורה ביום אחד!
  • האם אתם טיפוסים אופטימים ? גישה חיובית עוזרת להרגלי תזונה

והכי חשוב

  • האם אתם מסוגלים לישלוט בדחף בחיים, ולא רק בענייני אכילה.
    ואם כן אז יש לכם סיכוי גבוה מאוד לישלוט גם בזלילות המיותרות

תתחילו להכנס למודעות
תתרגלו הכנסת ביסים מיותרים לפה

ותמיד תדעו אחרי שבת מגיע יום ראשון !

תחזרו למסלול כאילו לא היה שום חטא :)

בכל מקרה חשוב להקפיד על תזונה נכונה ולהתייעץ עם בעל מקצוע כאשר מתעוררות בעיות בריאות או אפילו כמניעה מראש. אצל כל אדם המערכת הביוכימית שונה ואותה תזונה, יכולה להשפיע בצורה שונה אצל גבר, אישה, צעירים ומבוגרים.

זלילה ואכילה כפייתית

מאחלת שבוע רגוע בכל העולם
אני תמיד כאן
לשאלות תשובות
תמיכה
ייעוץ
פגישה אישית ועוד…..

אורנה בר עוז המאמנת שלכם לתזונה נכונה
ואורח חיים בריא

לרישום לאתגר 21 יום של שייקים לחצו כאן

לרישום ל 6 מפגשים אישים לחצו כאן

לרישום ל 12 מפגשים אישיים לחצו כאן

לקבוצה אינטרנטית לירידה במשקל ואורח חיים בריא

Tags: , , , , , ,

דילוג על ארוחות -גורם להשמנה

הי לכולם!

החיים עמוסים לכולנו ותרוצים יש בכל תחום אך לאלו המעוניינים לרדת במשקל ומעוניינים לישמור על אורח חיים בריא.

דילוג על ארוחות במהלך היום גורם למצב של תת תזונה, שגורם לחוסר איזון שגורם, לרעב בלתי נשלט.

ואז מתפתחת נטייה לאכול ארוחות רבות קלוריות, העיקר להשביע את הרעב שנוצר עקב דילוג על הארוחות.

ולכן המלצתי היא 5 עד 6 ארוחות ביום:
תזונה נכונה

  1. ארוחת בוקר מאוזנת
  2. ארוחת ביניים קלה
  3. ארוחת צהריים מאוזנת
  4. ארוחת ביניים של אחה"צ
  5. וארוחת ערב מאוזנת

ולמי שיש צורך ארוחה קלה בלילה עד שעה לפני הליכה לשינה

בארוחות המאוזנות מומלץ לאכול חלבון, שומנים בריאים, פחמימות מורכבות.
לחלק את הצלחת ל 3 ולוודא שלפחות שליש הינו ירקות (טריים או מאודים), שליש חלבונים, ושליש שומנים בלתי רוויים ופחמימות מורכבות.

אל תדלגו על הארוחות האלה ואל תמצאו תרוצים תתארגנו בהתאם

ואני כאן,
לעזור לתמוך ולתת עצות לאורך כל הדרך

ממני

אורנה בר-עוז
המאמנת שלכם לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

Tags: , , ,

נתונים מזעזעים על מחלת הסכרת-הטיפים שלי לנושא

לצערי אני שומעת יותר ויותר בתקופה האחרונה על צעירים בגיל סביבי שחולים במחלת הסוכרת שמיתפרצת כתוצאה מאורח חיים לקוי ולא בריא.

מחלת הסוכרת

סוכרת

לצערי, ישראל נימצאת במקום השני בקבוצת המדינות המפותחות בעולם בתמותה מסכרת.

 למעלה מ 2000 איש מתים כל שנה בישראל מסכרת, שהם 7 אחוז מכלל הפטירה במדינה.

שיעור התמותה בישראל בגלל סכרת הוא השני בגודלו אחרי מכסיקו!!

ואווו זה מקום לצעקה גדולה, הנתון הוא מזעזע

הבעיה המרכזית היא איתור מאוחר מידי של החולים,  כלומר מעט מאוד אנשים עם מודעות

ליבדוק עצמם ולהתייחס לנתון זה בגופם לפני שהמחלה מתפרצת

 במקרים רבים אנשים מסתובבים עם סכרת לא מאובחנת

ולא מבינים למה יש להם כל מיני תופעות הקשורות לכך.

כשאנשים חולים בסכרת, חמישים אחוז מהלבלב לא בתפקוד

ואז נכנסים למערך של הישרדות של התאים הקיימים

ולכן הטיפ שלי

לכו פעמיים בשנה לרופא לבדיקות כלליות ותדרשו ממנו ליבדוק

את רמת הסוכר בדמכם ובדיקות שקשורות לתפקוד הלבלב

 טיפ נוסף חשוב

אחרי ארוחות כבדות צאו באופן קבוע לצעידה קלה

שתעזור במידי להוריד את רמת הסוכר.

– הפחיתו פחמימות

– הפחיתו סוכרים

– הפחיתו נישנושים

 ותשאלו עצמכם לאיזו סטטיסטיקה אתם בוחרים להצטרף

לאלו שכבר זה מאוחר מידי עבורם, או לאלו שהבינו שהם רוצים איכות חיים

ובחרו להשתמש בטיפים שלי :)

ושל אחרים

ולישמור על עצמם

לקוחות ומתעניינים יקרים
זה הזמן לקחת את עצמכם בידיים

למי שקשה, אני נותנת תמיכה לכל לקוחותיי

מינימום ל3 חודשים!

זה זמן בדוק מבחינתי לעזור לשנות הרגלים.

ממני אורנה

מאמנת אישית וקבוצתית

לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

Tags: , , ,

כמה שפחות פחמימות פשוטות

הי לכולם,

לכל הרוצים לשנות אורח חיים זה הזמן ללמוד להפרד מפחמימות פשוטות

הורדת הפחמימות הפשוטות עוזר חד משמעית בהפחתת שומן ובעיקר שומן בטני!

פחמימות פשוטות הכוונה:

  • – סוכרים
  • – עמילנים
  • – לחם לבן
  • – עוגות
  • – אורז לבן
  • – תפוחי אדמה
  • – פסטה

פחמימות פשוטות

כל אלה גורמים גם לעליה מהירה ברמות הסוכר,
ולכן יש הפרשה מוגברת של אינסולין
וכל זה גורם לאיחסון מהיר של שומן בגוף

עודף השומן נאגר בכבד בטרגליצרידים
התוצאה היא מחלות והרבה שומן באזור הבטן

אם אתם רוצים לשנות הרגלי אכילה,
מוזמנים ליפנות אלי באישי ונתאם פגישה בהקדם

אורנה בר-עוז
המאמנת שלכם
לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

Tags: , , , ,

תאכל ילדי זה טעים

הי לכולם,

השאיפה של כל הורה וסבתא וסבא זה שהילד או הנכד ינסו כל מאכל חדש שמגישים לו
אבל המציאות שונה לחלוטין ואין לנו כוח למריבות וגם לא צריך…
אז איך נעזור לעצמינו ולילדינו לאכול מאכלים חדשים ???

אם את רוצה להכין קציצות חדשות קחי את הילד לקניית המצרכים ביחד איתך תני לו לעמוד לידך במטבח ואף ללוש ולהגיש ולהיות שותף בתהליך העשיה ואז בשמחה ירצה ליטעום את מה שטרח להכין יחד איתך……

אין דרך טובה מזו ואל תנסו אפילו
שתפו את הילדים בהנאה בהכנות במטבח
וראו פלא הילדים מבינים מה הם אוכלים וזו לא חידה עבורם
וכולם נהנים

שיהייה שבוע ניפלא
שקט ורגוע

ממני
אורנה בר עוז המאמנת שלכם לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

ילדה אוכלת אוכל בריא וטעים

ילדה אוכלת כי האוכל שלה טעים והיא השתתפה בהכנתו

Tags: , , ,

הקדמה לטיפים בווידאו לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

הקדמה לטיפים בווידאו לתזונה נכונה ואורח חיים בריא

כולנו מכירים את החשיבות בתזונה נכונה ואורח חיים בריא.

הטיפים המפורסמים באתר יאפשרו לכם לבצע שינויים קטנים בהרגלי התזונה היום יומיים שלכם, ולעבור בהדרגתיות לתזונה נכונה ומאוזנת.

הקדמה לטיפים לתזונה נכונה ואורח חיים בריא מאת אורנה

שלום לכולם, קוראים לי אורנה, אני כבר מעל 15 שנים עובדת כמאמנת אישית וקבוצתית לתזונה נכונה ואורח חיים בריא. אני עוזרת לאנשים לשנות הרגלי התזונה, תומכת לאורך כל התהליך עד שהלקוח הבין מהי הדרך הטובה ביותר עבורו. עזרתי ועוזרת למאות אנשים בארץ ובעולם ועושה זאת בהנאה רבה. שינוי הרגלים לתזונה נכונה ואורח חיים בריא הינם המפתח לבריאות שלנו, לירידה במשקל, ולשיפור הבריאות והמראה. בטיפים שינתנו באתר, ניתן דגש על טיפים פשוטים וישימים הניתנים למימוש באופן יום יומי ולאפשר לך לשנות את אורח החיים ולסגל לעצמך אורח חיים פעיל ובריא.

Tags: , , , , ,